Alkeiskurssi


DSC_2255

 

Kevään 2018  kurssit alkavat tiistaina 4.9.

Sekä juniorien että nuorten ja aikuisten alkeiskurssit starttaavat tiistaina 4.9.2018. Juniorien eli 7-12 -vuotiaiden kurssilla on harjoitukset tiistaisin klo 17-18 ja nuorten ja aikuisten kurssilla harjoituksia on kahdesti viikossa: tiistaisin ja torstaisin klo 18-19.30. Harjoitukset pidetään Vinkin vapaa-aikakeskuksen tatamisalissa.

Kurssin hinta on 140 € (sis. mm. harjoituspuvun, vyön, materiaalit…). Kuitenkin ennakkoon eli ennen kurssin alkua ilmoittautuneille kurssin hinta on 120 €. Ilmoittautumisen yhteydessä saat laskun, jonka eräpäivä on 30.9. Ensimmäiset pari harjoitusviikkoa ovat ilmaisia. Ilmoittautumisen yhteydessä lähetetään lasku, jonka eräpäivä on 30.9. Jos syyskuun jälkeen et jatkakaan harjoituksia, ilmoitat sähköpostilla rahastonhoitajalle asiasta, joka mitätöi laskun.

Kursseille on paikkoja rajoitetusti, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti!

ilmoittaudu:

Juniorien alkeiskurssi »

Nuorten ja aikuisten kunto-Taekwon-Do »

Usein kysyttymiä kysymyksiä

Kysymys: Miten ilmoittaudun?
Vastaus: Kursseille on omat ilmoittautumislomakkeensa, joihin linkit lisätään tälle sivulle.

 

Kysymys: Jos ilmoittaudun ennakkoon, onko silti mahdollista osallistua vain tutusmiskerralla?
Vastaus: Kyllä. Ensimmäiset pari harjoitusviikkoa ovat ilmaisia. Ilmoittautumisen yhteydessä saat myClub-tilillesi laskun, jonka eräpäivä on 30.9. Jos syyskuun jälkeen et jatkakaan harjoituksia, ilmoitat sähköpostilla rahastonhoitajalle asiasta, joka mitätöi laskun.

 

Kysymys: Kauanko alkeiskurssi kestää?
Vastaus: Alkeiskurssi nuorten ja aikuisten kohdalla kestää noin neljä kuukautta. Alkeiskurssit päättyvät vyökokeeseen, jonka jälkeen harjoituksia jatketaan jatkoryhmissä.

Juniorien alkeiskurssi kestää syksystä kevääseen, joten samalla harjoitusmaksulla voi harrastaa koko lukukauden. Välivyökokeita eli ns. natsakokeita järjestetään kurssin aikana useampia.

 

Kysymys: Minkälaiset vaatteet päälle harjoituksiin?
Vastaus: Veryttelyhousut ja t-paita ovat tarkoitukseen sopivat. Kenkiä ei tarvita, koska harjoituksissa ollaan paljain jaloin. Kurssin hintaan kuuluu harjoituspuku, dobok, jonka saa kurssimaksun maksamisen jälkeen.

 

Kysymys: Minulla on jo Taekwon-Do -puku, saanko alennusta hintaan?
Vastaus: Harjoituspukuja voi olla useampiakin ja rahastonhoitajan työtaakkaa vähentääksemme olemme päättäneet, että puku kuuluu aina alkeiskurssin kurssimaksuun.

 

Kysymys: Kuinka monta harjoitusta tarvitaan ennen vyökoetta?
Vastaus: Jotta voi osallistua alkeiskurssin vyökokeeseen, tarvitaan noin 20 harjoituskertaa ennen koetta. Juniorien harjoitus- ja vyökoejärjestelmä poikkeaa aikuisista.

 

Kysymys: Mitä vyökoe maksaa?
Vastaus: Alkeiskurssien ja värivöiden vyökoemaksu on 25 € ja se maksetaan vyökokeen yhteydessä. Juniorien 9 gup natsakokeet maksavat 15 €.

 

Kysymys: Voiko alkeiskurssin maksaa ePassilla (sporttipassi)?
Vastaus: Kyllä voi. Lisätietoja ePassilla maksamisesta löytyy täältä.

 

Kysymys: Mitä harrastaminen maksaa alkeiskurssin jälkeen?
Vastaus: Harjoituskauden eli puolen vuoden harjoitusmaksu on 140 €.  Seuran jäsenmaksu on 20 €.

 

Kysymys: Pitääkö alkeiskurssille tultaessa olla hyvä kunto ja/tai notkea?
Vastaus: Ei tarvitse olla. Alkeiskurssin aikana pyritään parantamaan sekä fyysistä kuntoa että notkeutta. Yleensä harjoituksista saa juuri niin raskaat kuin mitä itselle sopii.

 

Kysymys: Olenko liian vanha aloittamaan Taekwon-Don?
Vastaus: Taekwon-Don harjoittelun voi aloittaa minkäikäisenä tahansa. Tällä hetkellä kuitenkin järjestämme kursseja 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Yläikärajaa harjoittelun aloittamiselle ei ole. Seuran nuorimmat ovat 7-vuotiaita ja vanhimmat yli viisikymppisiä.

 

Kysymys: Onko Taekwon-Dossa vyöjärjestelmä?
Vastaus: Kyllä. Alkeiskurssilaiset ovat valkoisia vöitä. Valkoisen vyön jälkeen arvoasteikossa seuraavaksi tulee keltainen, vihreä, sininen, punainen ja musta vyö.

 

Kysymys: Osaako musta vyö jo kaiken?
Vastaus: Jotta voi lukea, pitää ensin opetella aakkoset. Taekwon-Don todellinen harjoittelu alkaa vasta mustalta vyöltä. Kuvaavaa on myös Taekwon-Don liikesarjat (yhteensä 24), joista 15 opetellaan vasta mustalla vyöllä. Musta vyö on yhdeksään eri asteeseen eli dan-arvoon.

1.-3.dan musta vyö on arvonimeltään Boosabum eli apuopettaja
4.-6.dan musta vyö on arvonimeltään Sabum eli opettaja
7.-8.dan musta vyö on arvonimeltään Sahyun eli mestari
9.dan musta vyö on Taekwon-Don korkein vyö arvo ja arvonimeltään Saseong

 

Mistä saan lisätietoja?

Jos et löydä vastausta www-sivuilta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen info@tkd-sastamala.net

© Sastamalan Taekwon-Do Seura ry