Kuntokamppailu

Harjoituksissa tehdään alkulämmittelyt ja -veryttelyt, lyödään ja potkitaan maaleihin sekä tehdään monipuolisesti erilaisia kuntoa ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita, jotka ovat hyvän kunnon peruspilareita.

Varusteina kuntokamppailussa tai kuntotaekwondossa tarvitset veryttelyhousut, t-paidan ja juomapullon. Tatamilla treenataan paljain jaloin. Helposti irroitettavat korut kannattaa ottaa pois ennen harjoituksia. Minkäänlaisia kamppailulajitaitoja ei tarvita etukäteen osata. Ikäraja kurssille on 13 vuotta.

Seuraava kuntokamppailukurssi

Koronarajoitusten vuoksi emme voi vielä vahvistaa milloin kevään 2021 kuntokamppailu alkaa. Tällä hetkellä koronarajoitusten vuoksi harjoitukset ovat tauolla ainakin 8.2. asti, joten kuntokamppailu päästään käynnistämään aikaisintaan 22.2.

Kuntokamppailu

  • Ikäraja 13 vuotta
  • Maanantaisin klo 19.30-20.30 Vinkin vapaa-aikakeskuksella.
  • Kurssin hinta on 60 €.
  • Ilmoittautuminen >>

Mitä hyvä kunto on?

Fyysisessä mielessä hyvän kunnon osoitus voi olla maratonin juokseminen tai 60 punnerrusta minuutissa. Hyvän kunnon voi mieltää Cooperin testin tuloksena tai kuntotestissä onnistumisena, toisaalta sen voi kokea myös terveysliikunnan mukanaan tuomana yleisenä jaksamisena ja virkeytenä.

Hyvän kunnon tarkka määritteleminen on hankalaa, sillä se on aina useiden tekijöiden summa. Hyvä fyysinen kunto koostuukin kestävyydestä, lihaskunnosta, liikkuvuudesta, tasapainosta ja koordinaatiosta.

Kestävyys: Hapenkuljetuselimistön kunto: keuhkot, sydän, verisuonet
Lihaskunto: Kestovoima, maksimivoima ja nopeusvoima
Liikkuvuus: Nivelten liikeradat, lihaksiston elastisuus
Tasapaino ja koordinaatio: Taito, taloudellisuus ja ketteryys

Sastamalan Taekwon-Do seura järjestää myös Taekwon-Don alkeiskursseja >>

Takaisin etusivulle »
© Sastamalan Taekwon-Do Seura ry