Sastamalan Taekwon-Do seura
SM-kisat ja Helmi Cup keräsivät melkein 300 kilpailijaa

Pirkkalan Vapaa-aikakeskuksessa 4.-5. helmikuuta järjestetty Helmi Cup ja SM-kisat keräsivät tänä vuonna melkein 300 osallistujaa. Kyseiseen määrään sisältyy myös
Sastamalan Taekwon-Do seuran kilpailijoita. Mitaleja tuli värivöille suunnatusta Helmi Cupista kotiin kahdeksan kappaletta.

Aikuisten sarjoissa kilpailijoina olivat Petri Keränen ja Ylar Reinvelt, joista ylemmällä vyöarvolla oleva Petri Keränen toi kotiin hopeisen mitalin liikesarjoista.
Junioreita osallistui kisoihin hieman enemmän ja kilpailijoita löytyi melkein kaikista ikäluokista ja lajeista. Molemmat A2-juniorit, Hugo Lepistö ja Tiia Saikka, pärjäsivät loistavasti ottelussa. Hugo Lepistö tuli kisoista takaisin hohtava kulta kaulassaan ja Tiia Saikka puolestaan hopeisen, muutoin melkein täysin identtisen, mitalin kanssa.

Vanhempina junioreina matkassa olivat Emre Güzel, Eveliina Hämäläinen ja Oona Jokiniemi, joiden onnistui myös kauhoa mitaleita. Eveliina Hämäläinen keräsi pronssia
erikoistekniikoista ja hopeaa pyykipoikaottelusta. Oona Jokiniemi taas sai kotiin kuljetettavaksi hopeaa erikoistekniikoista, kultaa ottelusta ja pronssia pyykkipoikaottelusta. Junioreista osallistui vielä Antti Juvela sekä veljekset Ilari ja Oliver Kulmala. Kilpailijoiden lisäksi mukaan mahtui huoltajien ja koutsin rooleissa Ari Asplund, Antti Juvela ja Joni Lepistö.

Tänä vuonna erikoisena yllätyksenä nähtiin näytöstyylistä pyykkipoikaottelua järjestettävän C- ja D-juniorien lisäksi myös aikuisille sekä A1-junioreille. Kilpailijoita ja katsojia tämä vaikutti innostavan, sillä vielä lauantai iltana pitkän kilpailupäivän jälkeen, tunteet olivat pinnassa ja tatamien vierellä kävi kova kannustus. Erityisesti läsnäolijoiden innostus näkyi, kun läpi käytiin viimeisiä eriä aikuisten miesten sarjassa. Kaiken kaikkiaan kilpailut olivat onnistuneet ja kokemusta karttui, vaikka mitaleja ei olisi tarttunutkaan mukaan. On myös hienoa nähdä, miten seurassa huolehditaan kaikista mukana olijoista!

 

Teksti: Oona Jokiniemi
Kuva: Lasse Kuusisto