Sastamalan Taekwon-Do seura

Taekwon-Don SM-kilpailut ja värivöiden Helmi Cup

30-vuotias Sastamalan Taekwon-Do seura järjestää SM-kilpailut

Sastamalan Taekwon-Do Seura ry ja Suomen ITF Taekwon-Do ry järjestävät mustien vöiden SM-kilpailut ja värivöiden Helmi Cup -kilpailut 3.-4.2.2018. Vexve Areenalla (Ratakatu 5, 38200 Sastamala).  Kilpailuissa on sarjat sekä junioreille että senioreille värivöiden ja mustien vöiden sarjoissa.

Vuoden 2017 SM-kilpailut ja Helmi Cup järjestettiin Pirkkalassa ja tuolloin kilpailuhin osallistui ennätykselliset yli 270 kilpailijaa. Vuoden 2018 kisoihin on valmistauduttu vastaamaan tuota kilpailija määrää ja suunnitteilla on rakentaa kilpailupaikalle jopa viisi kehää. Vexve Areena tarjoaa kilpailijoille hyvät tilat ja katsojille ison katsomon hyvällä näköalalla, sillä samaa hallia käyttää myös Sastamalan lentopalloylpeys VaLePa. Sastamalan Taekwon-Do seura on perustettu vuonna 1988 ja SM-kilpailut aloittavat seuran 30-juhlavuositapahtumien sarjan. Tulossa on syksyllä mm. 30-vuotisjuhlaleiri ja virallinen juhlatapahtuma.

Yleisölla on ilmainen pääsy SM- ja Helmi Cup -kilpailuhin

 

Taekwon-Do kilpailulajina

Vaikkakin Taekwon-Do on itsepuolustukseen tarkoitettu kamppailulaji, on siihen kehitetty myös eri kilpailumuotoja. SM-kisoissa ja Helmi Cupissa kilpaillaan ottelussa, liikesarjoissa, näytösottelussa, erikoistekniikoissa ja voimamurskauksessa. Kaikkia lajeja ei jokaisessa ikäryhmässä ole. Esimerkiksi D-juniorien (8-vuotiaat ja nuoremmat) ottelu on pyykkipoikaottelua, jossa tavoitteena on napsia vastustajaan pukuun kiinnitettyjä pyykkipoikia ja normaalia pisteottelua ei ole. Myöskään voimamurskausta ei ole A2-, B-, C- ja D-junioreilla ohjelmassa. Voit tutustua kilpailulajeihin ja -sääntöihin tarkemmin liiton-sivuilla », josta löytyy mm. kisavideoita.

Kilpailut näkyvillä paikallismediassa

Paikallislehti Tyrvään Sanomat julkaisi artikkelin jo syyskuussa koskien SM-kisoja otsikolla “Taekwon-Don SM-kisat Sastamalaan”. Tyrvikset juttu löytyy osoitteesta www.tyrvaansanomat.fi/uutiset/taekwondon-sm-kisat-sastamalaan-200372034.

 

Aikataulu

Lauantaina kilpaillaan kaikki Helmi Cupin juniorisarjat. SM-kisojen sekä Helmi Cupin aikuisten sarjat kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina.

Lauantai 3.2.2018
Klo 8:30 – 9:30
Rekisteröinti ja punnitus kilpailupaikalla
Klo 9.00 – 9.30
Huoltaja- ja tuomaripalaveri
Klo 9.50 – 10.00
SM-kilpailuiden ja Helmi Cupin avaus
Klo 10.00
Kilpailut alkavat
Sunnuntai 4.2.2018
Klo 8:30 – 9:30
Rekisteröinti ja punnitus kilpailupaikalla
Klo 9.00 – 9.30
Huoltaja- ja tuomaripalaveri
Klo 10.00
Kilpailut alkavat
Tarkempi aikataulu kilpailupäiville julkaistaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, kun kilpailuijen osallistujamäärät ovat selvillä.

Kilpailijoille

Lue tarkemmat tiedot kilpailukutsusta
Lataa PDF »
Kilpailujärjestys ja arviotu aikataulu
Lataa PDF »

Yhteistyökumppanit