Sastamalan Taekwon-Do seura

Usein kysytyt kysymykset

Miten ilmoittaudun kurssille?
Sastamalan Taekwon-Do seura käyttää myClub-järjestelmää, jonka kautta luodaan ilmoittautumislomake. Linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyy kurssin sivulta.

Jos ilmoittaudun ennakkoon, onko silti mahdollista osallistua vain tutusmiskerralla?
Kyllä. Ilmoittautumisen yhteydessä saat myClub-tilillesi laskun, jonka eräpäivä on muutama viikko kurssin aloituksen jälkeen. Jos ensimmäisen parin viikon jälkeen et jatkakaan harjoituksia, ilmoitat sähköpostilla rahastonhoitajalle asiasta, joka mitätöi laskun.

Kauanko alkeiskurssi/peruskurssi kestää?
Alkeiskurssi nuorten ja aikuisten kohdalla kestää noin neljä kuukautta. Alkeiskurssit päättyvät vyökokeeseen, jonka jälkeen harjoituksia jatketaan jatkoryhmissä.

Minkälaiset vaatteet päälle harjoituksiin?
Veryttelyhousut ja t-paita ovat tarkoitukseen sopivat. Kenkiä ei tarvita, koska harjoituksissa ollaan paljain jaloin. Alkeiskurssin hintaan kuuluu harjoituspuku, dobok, jonka saa kurssimaksun maksamisen jälkeen.

Minulla on jo Taekwon-Do -puku, saanko alennusta hintaan?
Harjoituspukuja voi olla useampiakin ja rahastonhoitajan työtaakkaa vähentääksemme olemme päättäneet, että puku kuuluu aina alkeiskurssin kurssimaksuun.

Kuinka monta harjoitusta tarvitaan ennen vyökoetta?
Jotta voi osallistua alkeiskurssin vyökokeeseen, tarvitaan noin 20 harjoituskertaa ennen koetta. Juniorien harjoitus- ja vyökoejärjestelmä poikkeaa aikuisista.

Mitä vyökoe maksaa?
Alkeiskurssien ja värivöiden vyökoemaksu on 25 € ja se maksetaan vyökokeen yhteydessä. Juniorien 9 gup natsakokeet maksavat 10 €. Maksutaulukko kokonaisuudessaan löytyy maksut-sivulta.

Voiko alkeiskurssin maksaa ePassilla (sporttipassi)?
Kyllä voi. Tällä hetkellä harjoitusmaksujen maksamiseen voi käyttää ePassin, Edenredin ja Smartumin virikeseteleillä. Lisätietoja virikesetelillä maksamisesta löytyy täältä (vaatii kirjautumisen myClubiin).

Mitä harrastaminen maksaa alkeiskurssin jälkeen?
Harjoitusmaksut on jaettu syyskauteen (heinäkuu-joulukuu) ja kevätkauteen (tammikuu-kesäkuu). Yleensä kesäkaudella (kesäkuu-heinäkuu) treenejä on huomattavasti vähemmän. Maksutaulukko kokonaisuudessaan löytyy maksut-sivulta.

Pitääkö alkeiskurssille tultaessa olla hyvä kunto ja/tai notkea?
Ei tarvitse olla. Alkeiskurssin aikana pyritään parantamaan sekä fyysistä kuntoa että notkeutta. Yleensä harjoituksista saa juuri niin raskaat kuin mitä itselle sopii.

Olenko liian vanha aloittamaan Taekwon-Don?
Taekwon-Don harjoittelun voi aloittaa minkäikäisenä tahansa. Tällä hetkellä kuitenkin järjestämme kursseja 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Yläikärajaa harjoittelun aloittamiselle ei ole. Seuran nuorimmat ovat 7-vuotiaita ja vanhimmat yli kuusikymppisiä.

Onko Taekwon-Dossa vyöjärjestelmä?
Kyllä. Alkeiskurssilaiset ovat valkoisia vöitä. Valkoisen vyön jälkeen arvoasteikossa seuraavaksi tulee keltainen, vihreä, sininen, punainen ja musta vyö.

Osaako musta vyö jo kaiken?
Jotta voi lukea, pitää ensin opetella aakkoset. Taekwon-Don todellinen harjoittelu alkaa vasta mustalta vyöltä. Kuvaavaa on myös Taekwon-Don liikesarjat (yhteensä 24), joista 15 opetellaan vasta mustalla vyöllä. Mustan vyön arvoja on jaettu yhdeksään eri asteeseen eli dan-arvoon.

1.-3.dan musta vyö on arvonimeltään Boosabum eli apuopettaja
4.-6.dan musta vyö on arvonimeltään Sabum eli opettaja
7.-8.dan musta vyö on arvonimeltään Sahyun eli mestari
9.dan musta vyö on Taekwon-Don korkein vyö arvo ja arvonimeltään Saseong

Mistä saan lisätietoja?

Jos et löydä vastausta www-sivuilta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen info@tkd-sastamala.net