Sastamalan Taekwon-Do seura
Seura järjestää omat salikisat 28.5.

Seuran omat salikisat 28.5.2022

Mitkä ovat salikisat? Salikisat ovat harjoitukset, jossa harjoitellaan sitä mitä kilpailuissa tehdään. Salikisoissa käydään läpi kilpailulajit ja niiden säännöt sekä kilpailun kulku. Korona-aikana kilpailujen määrä on ollut aika vähissä ja kilpailuihin kannustetaan osallistumaan, joten on myös hyvä harjoitella kilpailuja salikisojen muodossa.

ilmoittautuminen

Sastamalan Taekwon-Do seura järjestää omat salikisat lauantaina 28.5. Sylvään koululla. Klo 9.00 aloitetaan kisapaikan rakentaminen eli laitetaan tatamit lattiaan ja pöydät sekä tuolit ja telineet paikoilleen. Harjoitukset alkavat siis noin klo 10. Ilmoittautuminen tapahtumaan on myClubissa, jossa kysytään mihin lajeihin haluaisit osallistua. Eri lajeihin voi ilmoittautua myös paikan päällä, mutta tapahtuman suunnittelua helpottaa jos ainakin suurimman osan lajeista pystyy ilmoittamaan etukäteen. Osallistumismaksu on 5 €, jolla katetaan salivuokra, mutta myös jokaiselle osallistujalle jaettava pieni yllätys 🙂
Viimenen ilmoittautumispäivä on tiistaina 24.5.

Kilpailulajit

Taekwon-Dossa voi kilpaillla monessa eri lajissa riippuen kilpailjan iästä: ottelu, liikesarjat, erikoistekniikat, voimamurskauksessa ja näytösottelussa. Ottelu on jaettu kahteen eri muotoon: normaaliin pisteotteluun ja alle 10-vuotiaille (C- ja D-juniorit) on mahdollista osalistua pisteottelun sijasta pyykkipoikaotteluun. Pisteottelua varten saa tarvittaessa seuralta suojia lainaan. Liikesarjoissa valkoisilla vöillä (alkeiskurssilaiset) on mahdollista suorittaa varsinaisten liikesarjojen sijasta myös neljään suuntaan lyönti tai -potku. Erikoistekniikoissa B-D -junioreilla (13-vuotiaialla ja nuoremiilla) on etuhyppypotkukilpailu ja sitä vanhemmilla (A-juniorit ja aikuiset) tekniikoita on useampia. Lajit ovat siis:

  • pisteottelu tai pyykkipoika -ottelu (vain 10-vuotiaat ja nuoremmat)
  • Liikesarjat
  • Erikoistekniikat (junioreilla tekniikkana etuhyppypotku, jota on treenattu jo alkeiskurssin harjoituksissa)
  • Voimamurskaus (vain 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille, vyöraja: keltaisesta vyöstä ylöspäin)

Yleisesti kilpailuista voi lukea https://sastkd.myclub.fi/flow/notifications/86848

Ja vanhemmat harrastajat voivat toimia tuomareina ilman mitään kokemusta/koulutusta!
Juniorien huoltajat ovat myös tervetulleita seuraamaan tapahtumaan, nyt kaikki vasta-alkajatkin reippaasti mukaan!