Sastamalan Taekwon-Do seura

Kuntopotkunyrkkeily

Harjoituksissa tehdään alkulämmittelyt ja -veryttelyt, lyödään ja potkitaan maaleihin sekä tehdään monipuolisesti erilaisia kuntoa ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita, jotka ovat hyvän kunnon peruspilareita.

Varusteina harjoituksissa tarvitset veryttelyhousut, t-paidan ja juomapullon. Jos omistat nyrkkeilyhanskat, voit käyttää niitä, mutta meiltä saa niitä tarvittaessa myös lainaan. Tatamilla treenataan paljain jaloin. Helposti irroitettavat korut kannattaa ottaa pois ennen harjoituksia. Minkäänlaisia kamppailulajitaitoja ei tarvita etukäteen osata. Ikäraja kurssille on 13 vuotta.

Kuntopotkunyrkkeily

* Harjoituskertoja yhteensä 13. Harjoituksia ei pidetä syyslomaviikolla 42 (eli 18.10.) eikä itsenäisyyspäivänä 6.12.

Vaikka harjoitttelu on suhteellisen turvallista, on tapaturmaiset loukkantumiset mahdollisia. Sastamalan Taekwon-Do seura ei vakuuta harrastajia, joten omasta vakuutuksesta kannattaa tarkastaa ja tarvittaessa päivittää vakuutus kattamaan kamppailulajien harjoittelemisen.


Mitä hyvä kunto on?

Fyysisessä mielessä hyvän kunnon osoitus voi olla maratonin juokseminen tai 60 punnerrusta minuutissa. Hyvän kunnon voi mieltää Cooperin testin tuloksena tai kuntotestissä onnistumisena, toisaalta sen voi kokea myös terveysliikunnan mukanaan tuomana yleisenä jaksamisena ja virkeytenä.

Hyvän kunnon tarkka määritteleminen on hankalaa, sillä se on aina useiden tekijöiden summa. Hyvä fyysinen kunto koostuukin kestävyydestä, lihaskunnosta, liikkuvuudesta, tasapainosta ja koordinaatiosta.

Kestävyys: Hapenkuljetuselimistön kunto: keuhkot, sydän, verisuonet
Lihaskunto: Kestovoima, maksimivoima ja nopeusvoima
Liikkuvuus: Nivelten liikeradat, lihaksiston elastisuus
Tasapaino ja koordinaatio: Taito, taloudellisuus ja ketteryys

Sastamalan Taekwon-Do seura järjestää myös muita kursseja: